Verstaamme sijaitsee Fiskarsin Ruukissa, vanhassa aurapajassa. Suunnittelemme ja valmistamme esteettisesti ja ekologisesti kestäviä kokopuisia huonekaluja. Oman malliston ohella toteutamme mittatilaustyönä kodin huonekalut, kokopuiset keittiöt, kiintokalusteet, neuvottelu- ja edustustilat sekä vaativat sisustuskohteet.

Erityisosaamistamme on prototyyppien ja projektikohteiden toteutus yhteistyössä muotoilijoiden, suunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa.
Prosessissa suunnittelija hahmottaa tilan, värin, valon ja visuaalisen kokonaisuuden. Puuseppä ratkaisee rakenteelliset yksityiskohdat materiaalin ehdoilla, suunnittelijan näkemystä kunnioittaen. Suurin hyöty saavutetaan, kun yhteistyö alkaa jo luonnosvaiheessa.

Kun projektiin tarvitaan enemmän voimavaroja ja monipuolista osaamistakäytettävissämme on kansainvälisesti tunnustettujen tekijöiden verkosto: Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta.

Tapasin Petri Koivusipilän Heinolan hienopuuseppäkoulussa pitämässäni prototyyppien workshopissa vuonna1998.
Hänen kädenjälkensä oli jo tuolloin silmiinpistävän tarkkaa, joka yhdistettynä hyvään materiaalitajuun enteili opiskelijalle lupaavaa tulevaisuutta.
Sen jälkeen Koivusipilän verstaassa on valmistettu minulle useita huonekalujen prototyyppejä ja näyttelyesineitä, sekä kehitetty rakenteellisia ratkaisuja niiden soveltamiseksi sarjatuotannon vaatimuksiin. Valmiissa esineissä näkyy aina tinkimätön työn laatu ja niitä koskettaessa tunnistaa hienosti viimeisteltyjen puupintojen laadukkaat ominaisuudet, jotka takaavat esineille pitkän käyttöiän ja siitä seuraavan kauniin patinan.

Simo Heikkilä
sisustusarkkitehti SIO
professori