Puu ja ympäristö

Puu on elävä materiaali, siksi liitokset ovat tärkeitä. Hyvin tehty liitos kestää kalusteen käytön mukaiset rasitukset, ottaen huomioon puun luontaisen liikkumisen kosteuden vaihteluiden mukaan. Puulajin valintaan vaikuttavat asiakkaan tarpeet ja tuotteen käyttötarkoituksen asettamat vaatimukset. Suurin osa käyttämästämme puutavarasta kaadetaan Fiskarsin lähimetsistä. Puusepän raaka-aineeksi sen jalostaa samassa pihassa toimiva Fiskarsin Laatupuu. Yrityksen puutavaravarastosta löytyy 16 kotimaista puulajia. Näiden joukosta valitsemme huolellisesti jokaisen lankun ominaisuuksiensa perusteella oikeaan kohteeseen.

Hienopuusepän tuote valmistuu, kuluu, kiertää ja häviää luonnollisesti. Tärkein ympäristötekijä on kuitenkin kokopuisten huonekalujen pitkä elinkaari. Puun matka taimesta huonekaluksi ja lopulta takaisin kiertokulkuun kestää satoja vuosia!

Pintakäsittely

Puu luo tilaan miellyttävän akustiikan sekä tasapainottaa lämpötilan ja kosteuden vaihteluita. Tärkein on kuitenkin puun lämmin kosketus. Säilyttääksemme nämä ominaisuudet käsittelemme tuotteemme ympäristöystävällisillä Osmo Color -vahoilla. Öljyvahalla käsitelty puu säilyttää luonnollisen ulkonäkönsä, kestää kulutusta sekä hylkii vettä ja likaa. Tarjolla on useita värisävyjä läpikuultavista lähes peittäviin – sekä luonnon puusävyjä korostavia että voimakkaammin pigmentoituja värejä.